A Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai elkészítették a vasút mögötti csatorna védőkorlátját, ami balesetveszélyes volt, ezt és a hozzá csatlakozó út járdalapjainak hibás elemeit is kicserélték valamint új lépcsőt készítettek az állomás mögötti útszakaszra. A Mályva téren megdupláztuk a szemetesedények számát és ígéretet kaptunk, hogy az ősszel elszállított csúzda helyén rövid időn belül új csúzdát állítanak fel. A játszótér felújítására az önkormányzat egy külön összeget különített el, amelyből a Vágóhíd utca és az Engels utca sarkán egy új kisjátszóteret fogunk megvalósítani, ennek a tervei elkészültek és kiválasztásra kerültek a játszótéri elemek is. A Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ígéretének megfelelően a napokban kezdett hozzá a templomdomb és környékén lévő kiszáradt fák és a leszáradt gallyak eltávolításának. Ígéretet kaptunk a Kisszölő utca és a Makai út járdájának felújítására is. A Makai úti buszmegállók takarítása elodázhatatlanná vált, megkerestem az illetékeseket, hogy mielőbb lássanak hozzá. A Pálma utcai játszótér kézilabda kapuja balesetveszélyessé vált, a Környezetgazdálkodás munkatársai soron kívűl javították.

Április 6-án lakossági fórumot rendeztünk, ahol több illetékes vezető is részt vett az önkormányzattól beszámolva a csapadék- és vízelvezető árkok állapotáról, a kerékpárútról és más Szőreget érintő beruházásokról.

Miklós Péter történész nagyon színvonalas előadást tartott „Húsvéti gondolatok“ címmel a művelődési Házban. Következő rendezvényünk a május 1-i ünnepség megszervezése a Pálya téren. Mindenkit sok szeretettel várunk. Ha van vállalkozó kedvű „szakácsjelölt“ pár hely még van a Gulyáspartira. A jelentkezők 1kg sertéshúst kapnak, jelentkezni nálam a rozsavolgyi.j@freemail.hu-n, vagy a 0620-431-0558-as telefonszámon.

Rózsavölgyi József