Kedves szőregiek. Nagy öröm számomra, hogy a május 1-i rendezvényünkre a rossz idő ellenére is nagyon sokan kilátogattak és főzték a szőregi gulyást.

Tovább folytatjuk a közterületek fűnyírását, a kihelyezett virágtartókat átfestettük és egynyári virággal ültettük be. A közterületen elhelyezett rózsákat a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. dolgozói visszametszették, hogy a Rózsaünnepen méltó pompájával fogadja a látogatókat.

A Kisszőlő utca után Szőreg egyik leghosszabb járdáját a Makai úton – a Hintalótól a Tűzépig – a szükséges helyeken kijavítottuk, az eltört járólapokat kicseréltük. A Makai út és a Kavics utca sarkánál lévő buszmegálló korlátját, a biztonságos közlekedés érdekében, megemeltük és lefestettük, köszönetemet
fejezem ki a Környezetgazdálkodás munkatársainak a gyors és korrekt munkáért. Most kezdjük el a Kolostorhoz vezető járda felújítását. Megújul az iskolai focipálya is, a Market Zrt. finanszírozásával. A munkálatok során a pálya felszínének aszfaltborítását speciális, időjárás (UV) álló sportolásra alkalmas műanyag felülettel látjuk el, a kivitelező beruházó gondoskodik a gyermekek játék közbeni balesetmentes sportolási lehetőségeiről a felborulásmentes kapuk felállításával és labdarúgó hálók felszerelésével. Bizonyára nagy örömmel fogják a gyermekek birtokba venni az új pályát.

A városban az elsők között voltunk Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójának megemlékezésében, ez úton is köszönetemet fejezem ki Szöllösy József és Dombiné Kemény Erzsébet művészek magas színvonalú előadásáért.

A Szőregi Baráti Társaság június 10-én köszönteni fogja Szeged város új díszpolgárát, Gyimesi Kálmán operaénekest, sok zenével és színes műsorral a művelődési házban.

Rózsavölgyi József