A Zene Világnapja alkalmából egy igazi zenei csemegével találkozhatott a közönség a szőregi Tömörkény István Művelődési Házban.

Szőregre látogatott a deszki Bánát zenekar, melyre generációkon átívelő hagyományként is tekinthetünk, hiszen megalakulásuk nem köthető konkrét időponthoz, sokkal inkább a több, mint 70 éves deszki szerb tánccsoport saját zenekaraként ismerős a közönség számára.

Az elmúlt bő 10 évben egy külön tamburás formáció bontogatta szárnyait, majd egyre színvonalasabb eseményeken, zenei fesztiválokon bizonyíthatta rátermettségét, mely elismerésekkel, díjakkal és nem utolsó sorban új zenész-barátságokkal gazdagodott.

A jelenlegi formáció harmonika és pengetős (tambura) hangszerek együttese, amely táncházakban történő zenélés vagy koreográfiák kísérete esetén ütős és fúvós hangszerekkel is kiegészül.

Az estet Vujcsin Eszter szólista fellépése színesítette aki nép-, illetve komponált dalok széles repertoárjával felölelte az anyaország tájegységeit, a rájuk jellemző autentikus előadásmódokat.

Munkatársunktól

szoreg.hu képtár