Felosztotta a zebrák, járdák, jelzőlámpák tervezésére és megépítésére elkülönített 27,5 millió forintos városi közlekedésbiztonsági keret nagy részét a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága.

24 millióból az idén megtervezik és telepítik a klebelsbergtelepi Váltó és Zenta utca sarkán lévő zebránál a villogó sárga lámpát, biztosítják a járdát a gyálaréti busz Rendező téri megállójától a Palics közhöz. Gyalogosok átkelését segítő terelősziget épül a Moszkvai körúton, a Móra és a Gyertyámos utca között. Ez hasonló megoldás lesz, mint a nagykörút másik végén, a Juhász Gyula utcánál. Szőregen, a Magyar és a Tigris utca kereszteződésében zebra készül, a béketelepi Régi posta út és a Tapolcsányi utca találkozásánál szintén átkelőt létesítenek. Meghosszabbítják az újszegedi Vedres utcai trolisávot. Végül ugyancsak a közlekedésbiztonsági keretből a kerékpárosok problémája is megoldódik: a rókusi csomópont biciklisávját összekötik a Vásárhelyi Pál utcaival. Ehhez a kivitelező süllyeszti a járdaszegélyt, valamint burkolati jeleket fest fel, és jelzőtáblákat telepít.

A busz- és villamosmegállókra költhető közel 40 milliós keret felhasználását is jóváhagyta a bizottság. A pénzből idén fedett buszvárót telepítenek az alsóvárosi Vadkerti téren lévő buszfordulóba és a Csonka utcai buszmegállóban. A tápai Árvácska utcában, a Költő és a Nyilassy utcánál is buszmegálló létesül. Az újszegedi Katalin utcában, a Vellay utcai buszmegállóban esőbeállót tesznek ki. A dorozsmai Széksósi úton, a Brassói utcánál új megállópár épül esőbeállóval. A béketelepi Régi posta úton buszmegállópár épül, ahol új utasvárókat is kihelyeznek.

Arról is döntött a bizottság, hogy nagyjából 1 millió forintból fejlesztik a közvilágítást a Régi posta–Tapolcsányi utcai, illetve a Magyar–Tigris utcai kereszteződés új gyalogos-átkelőhelyénél.

delmagyar.hu