A köztisztviselők napján, kedden

Július elsején, a köztisztviselők napján zárva tartanak a közhivatalok. Másnap, szerdán mindenütt a szokásos rend szerint fogadják az ügyfeleket.

Július elsején, kedden, a köztisztviselők napján valamennyi hivatal zárva tart. A Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője, Dubeczné Károlyi Éva érdeklődésünkre elmondta, az erre vonatkozó törvény értelmében a hivatalok nem fogadnak ügyfeleket. –A megyei közigazgatási hivatalhoz 30 szervezet tartozik, ezekben a hivatalokban jövő héten kedden munkaszüneti nap lesz –tette hozzá a hivatalvezető. Dubeczné megjegyezte: az egynapos munkaszünet nem okozhat fennakadást. –Valamennyi intézményben, így a polgármesteri hivatalokban, az adóhivatalnál, az ÁNTSZ-nél, a közlekedési felügyeletnél, a fogyasztóvédelemnél már tájékoztatták az ügyfeleket a jövő heti munkaszüneti napról.

A köztisztviselők napja alkalmából az APEH budapesti székházában az adóhivatal két Csongrád megyei munkatársa elismerésben részesült. Agodné Antal Zsuzsanna címzetes főtanácsos Pénzügyminiszteri Elismerő Oklevelet, Baráth Etelka szakfőtanácsos Pénzügyminiszteri Elismerő Emléklapot, Bolláné Kovács Ibolya osztályvezető pedig közigazgatási tanácsadó címet vehetett át az APEH elnökétől, Király László Györgytől.

A köztisztviselői nap alkalmából pénteken este a megyeházán ünnepség keretében adtak át kitüntetéseket a földhivatali dolgozóknak is. Több évtizedes kiemelkedő földhivatali szakmai munkája elismeréseképpen a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter elismerő oklevelét nyújtották át Sváby Gyulának, a Csongrád Megyei Földhivatal földmérési osztályvezetőjének. Megyei hivatalvezetői dicséretet kapott Balogh Sándor vezető főtanácsos (Hódmezővásárhely), Körösparti Margit főtanácsos (Szentes), Mészáros Istvánné főmunkatárs (Szeged), Grószpéter Zoltán főmunkatárs (Szeged) és Gera Ferencné főmunkatárs (Makó).

Garai Szakács László
Délmagyarország, 2003. június 28.