A Feja Promotion pénteki budapesti rendezvényén két WBC (Boksz Világtanács) junior világbajnoki címmérkőzést hozott tető alá a magyar vállalkozás, és mindkét öv Magyarországon is maradt.

Fotó: Feja Promotion

Fotó: Feja Promotion

Magyarország legnagyobb profi ökölvívó reménysége, a még mindig csak 18 éves Nemesapáti Norbert a WBC nagyközépsúlyú junior „Silver” világbajnoki övéért küzdhetett a januárban még Robert Stieglitz (WBO világbajnok) ellen csatázó lengyel Michal Nieroda (12 győzelem, 5 vereség) ellen. Nemesapáti már a nyitó menetben egy testütéssel padlóztatta ellenfelét, végig komoly fölényben bokszolt, végül az 5. menetben TKO-val abszolválta a találkozót. A magyar versenyző új rekordja: 9 mérkőzés, 9 győzelem – ebből 8 KO/TKO. A Lurdy Ház nevű bevásárlóközpontban rendezett bokszgálán könnyűsúlyban a junior világbajnoki övért csapott össze a WBC által kijelölt két magyar hölgy, Chamie Gina (5 győzelem – 0 vereség) és Hornyák Veronika (4 győzelem, 1 vereség). A találkozót végig a szíriai felmenőkkel is rendelkező 23 éves egykori amatőr és profi kick-boksz világbajnok Chamie irányította, és a 6. menetben kiütéssel megnyerte a rangos vb-övet.

A Boksz Világtanács (WBC) a legnagyobb presztízzsel rendelkező profi boksz világszervezet, amelynek égisze alatt 2002 óta nem rendeztek hazánkban címmérkőzést. Akkor Kótai Mihály szerzett WBC nemzetközi bajnoki övet nagyváltósúlyban, amely megalapozta a későbbi IBO/WBF-világbajnok ismertségét.

Feja Promotion

Borítókép: Fotó: Feja Promotion