Bár a szmogot kimossa az ónoseső, senki ne induljon el szerdán autóval, mert rendkívül csúszós utakra kell számítani a Dél-Alföldön -tanácsolja a meteorológiai központ regionális vezetője.

A legmagasabb fokozatú, piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dél-Alföld térségére szerdára. Kedden, az éjszaka és a hajnal folyamán néhány milliméteres csapadék várható, mely azonban azonnal az útra fagy, így rendkívül veszélyes lesz a közlekedés.

Az OMSZ Dél-Magyarországi Régióközpont vezetője a Webrádió kérdésére elmondta, hogy akár már fél milliméter eső esetén is csúszóssá válnak az utak, így aki teheti, ne üljön autóba szerdán. Van azonban pozitív hatása is a jelenségnek -tette hozzá Szudár Béla- az eső ugyanis kimossa a port a levegőből, így jelentős mértékben enyhülni fog a szmog.

A következő napokban azután enyhülés várható, a hajnali -2, -3 fok után napközben akár nulla fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Kivételnek ez alól a péntek ígérkezik, amikor derült, de ismét hideg idő várható.

webradio.hu, 2009. január 13.