Június 26-ától 28-áig tart idén a szőregi rózsaünnep. Vajda Attila olimpiai bajnok kenus hétfőn vörös rózsát adott a hölgyeknek – így invitálta a szegedieket a virágok királynőjének karneváljára.

Vörös rózsával csalogatta Vajda Attila a szegedieket a hétvégi szőregi rózsaünnepre hétfőn délután a Klauzál téren. A szőregi olimpiai bajnok kenus virágai percek alatt elfogytak.

– Biztosan elmegyünk a rózsaünnepre – ígérte nevetve Beke Dóra és Ligeti Blanka, miközben egy-egy puszival köszönte meg a mélyvörös virágot a népszerű sportolónak.

Csipkerózsa-hercegnőt választanak az idei virágkarneválon: a versenyre 17-en jelentkeztek. A helyi lapban található szelvényen szavazhatnak a szőregiek a 4–14 éves lányokra. […] Az idén is lesznek idegenvezetők, akik miközben az egyik helyszínről a másikra kísérik a csoportokat, mesélni tudnak Szőregről.

A díszítést csütörtökön kezdik, de a legszebb elő- és belső kertet kiválasztó zsűri már hétfő óta járja e szegedi városrészt. A június 26-án, pénteken kezdődő ünnep első délutánján fűnyíróversenyt, másnap nemzetközi néptáncgálát rendeznek. A hagyományos rózsaünnepi felvonulás szombat délután borítja pompába Szőreget. A 42 felvonuló mellett mazsorettek és táncosok színesítik a menetet.

Zenés színpad

Szombaton 20 órakor színpadra lép Feke Pál a Társulat három tagjával – Molnár Ágnessel, Fejes Szandrával és Schramek Andreával. Utánuk Galambos Lajos és barátai szórakoztatják a közönséget. Vasárnap 19 órakor a szegedi főrabbi Golda Meir zenekara ad műsort, Balázs Klári és Korda György koncertjével zárul a rózsaünnep.

Kovács Kriszta, delmagyar.hu, 2009. június 22.