Az előző év sikerén felbuzdulva, idén is szervezett a Tömörkény István Művelődési Ház a családoknak adventi ablakvadászatot. A szőregi közösséget megmozgató játék december elseje és 24-e között, négy hétvégén, szombaton és vasárnap zajlott.

Még a november folyamán egy felhívással éltünk, azoknak a játékos kedvű szőregi lakosoknak a jelentkezését vártuk, akik szívesen részt vennének egy jó hangulatú közösségi programban. A regisztrált családok választhattak, melyik nap szeretnének díszíteni.

A kiválasztott napra biztosítottunk számukra egy művelődési ház logóval ellátott, karácsonyi motívumot ábrázoló színes díszt, amit ki kellett tenniük az ablakba – mondta lapunknak Törőcsik Anikó, a Tömörkény István Művelődési Ház munkatársa.

Minden alkalommal 12 és 20 óra között kereshették a családok a feldíszített ablakokat. Mivel Szőregen csaknem 2000 ház van, a vadászathoz a szervezők segítséget biztosítottak verses formában.
A költemény „eszperente nyelven” íródott. A közös családi élmény – a keresgélés – mellett, a legtöbb ablakot megtalálók között három nyertest sorsoltak ki, akiket tárgynyereménnyel jutalmaztak.

– Az elmúlt hetek azt bizonyítják, hogy az emberek szeretik az ilyen kikapcsolódási lehetőségeket, nagyon sok képet, szelfit kaptunk tőlük hétről hétre megfejtésként. Ebben a nehéz időben is hangsúlyt kap az életükben a mozgás és a játékos, minőségi kikapcsolódás, ami akár jelenthet sétát, futást, biciklizést, görkorizást, vagy éppen rollerezést – hangsúlyozta Törőcsik Anikó.

Decemberben más érdekes programmal is készültek a művelődési házban, hangos-mesés adventi naptár várja egészen szilveszterig az intézmény közösségi oldalának látogatóit.

A karácsonyi meséket és verseket szőregi gyerekek olvassák fel, előadásukhoz segítséget kapnak a Kossuth Lajos Általános Iskola neve­lőitől. A gyerekek egy karácsonyi hangulatban berendezett helyiségben olvassák fel a műveket, a rögtönzött stúdió kialakításában a Rózsa COOP Szuper Áruház és a RIBBON Dekor Kft. munkatársai segítettek a népművelőknek.

Tóth A. Péter, delmagyar.hu

Borítókép: A szőregiek idén is nagy lelkesedéssel vettek részt az adventi programokon. Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház