A Magyar Költészet Napja alkalmából a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház megszervezte az I. Szőregi Versmaratont: április 11-én, csütörtökön 43 versmondó 48 szavalatát hallgathatják meg az érdeklődők.

1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a Magyar Költészet Napját. Ebből az alkalomból az idén a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház különleges programmal kedveskedik a verseket kedvelő látogatóinak, követőinek.

„2020 óta minden év adventi időszakában karácsonyi mesés, verses adventi naptárat készítünk a szőregiekkel a szőregieknek a youtube csatornánkra és a Facebook oldalunkra. A kezdeményezésünk évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen egyre többen térnek be hozzánk egy felvételre. Az adventi kalendáriumunk adta az ötletet, a Magyar Költészet Napi programunkhoz, ugyanis egy versmaratont hirdettünk a verset szeretők között. Így szerettük volna meglepni a világot versekkel! A Magyar Költészet Napja alkalmából megszerveztük az I. Szőregi Versmaratont! A kitételünk csak annyi volt, hogy magyar költő által írt verssel lehetett jelentkezni. A jelentkezést követően a versmondásról kisfilmet készítettünk, és április 11-én reggel 8.00 óra és este 20.00 óra között negyedórás ütemezéssel megjelentetjük a Tömörkény István Művelődési Ház Youtube csatornáján és Facebook oldalán a verseket! Így összesen 43 versmondó 48 különböző versét hallgathatják meg az érdeklődők. Turczi István szavaival élve: A vers legyen velünk!” – tájékoztatott rendezvényéről a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház.

A Youtube csatorna linkje, melyen április 11-én 8 órától negyedóránként lesznek időzítve a versek:

https://www.youtube.com/@tomorkenymuvhaz

A Facebook oldal linkje, melyen április 11-én 8 órától negyedóránként lesznek időzítve a versek:

 https://www.facebook.com/tomorkenyistvanmuvelodesihazszoreg

Hollósi Zsolt, szeged.hu