2017. január 24-én tartottuk meg művelődési házunkban a Magyar Kultúra Napi ünnepségünket. Minden évben január 22-én ünnepeljük kultúránkat, s igyekszünk értékes és színvonalas programokat kínálni Látogatóinknak.

Hagyománnyá vált már, hogy rendezvényeinken a SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai adnak ünnepi műsort. Ez úton szeretnénk köszönetet mondani Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató aszszonynak, a felkészítő pedagógusoknak és a közreműködő gyerekeknek, hogy idén is az iskola műsora emelte az ünnepség színvonalát.

A 4. osztályos kis mesemondót, Andrucsák Krisztiánt már régen szívünkbe zártuk: akik járnak hozzánk rendszeresen, már megbizonyosodhattak páratlan tehetségéről, kivételes előadásmódjáról. Most Petőfi Sándor: A kis béres c. versét mondta el, a tőle megszokott csodálatos módon. Köszönjük szépen az élményt Krisztiánnak, a felkészítő munkát pedig Erdélyi Mariann tanítónak.

Sümeghy Laura 5. osztályos tanuló gyönyörűen adta elő József Attila: Kései sirató c. versét, nem túlzás, hogy előadásmódját hivatásos színészek is megirigyelhetnék. Gratulálunk Laurának, és további sikeres szereplést kívánunk! Felkészítő tanárának, Polyák-Kósa Krisztina tanárnőnek pedig köszönjük az áldozatos munkát!

Kéri Dalma 7. osztályos diák saját szerzeményét szerette volna előadni, de sajnos betegség miatt nem tudott megjelenni az ünnepségen. Aki hallotta már Dalmát mesét mondani, az tudhatja, hogy az ő előadásában lett volna igazán páratlan élmény az előadás. Dalma A fakutya című  meséjét felkészítő tanárnője, Polyák-Kósa Krisztina osztotta meg velünk. Kriszti néni külön kiemelte Dalma tehetségét, és örömét fejezte ki, hogy vannak még gyerekek, akikben él az írás iránti vágy, és nem félnek felvállalni saját művüket a rendezvényeken.

Az este a Szőregi Rezegők Néptánccsoport bemutatójával zárult. A szatmári táncokat a csoport vezetői, Adorjányi-Szabó Nóra és Számfira Máté tanították be, köszönjük munkájukat! A talpalávaló muzsikáról a Rozsdamaró Zenekar gondoskodott, köszönjük, nagyon jó hangulatot teremtettek!

Köszönettel tartozunk ünnepségünk valamennyi közreműködőjének, és a kedves szőregi lakosoknak is, akik megtisztelték rendezvényünket!

Tolnainé Lipcsei Anita

szoreg.hu képtár