A Magyar Vöröskereszt rendszeres véradásai hazánkban kulcsfontosságúak a vérkészlet folyamatos biztosítása érdekében, amelyre a kórházaknak napi szinten szükségük van. A mai véradásra huszonketten érkeztek a Tömörkény István Művelődési Házba.

A véradás nem csupán humanitárius gesztus, hanem konkrét életmentés is. Egyetlen véradással három beteg életét is megmenthetjük, hiszen a levett vért különféle komponenseire bontják, melyeket különböző típusú betegek kezelésére használnak fel. A szőregi akción a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, Avramov András önkormányzati képviselő felajánlásával, különleges módon köszönte meg az önkéntes véradók segítségét: szőregi rózsatövekkel ajándékozták meg őket, amely a helyi közösség számára egy szimbólum is, hiszen Szőreg a rózsák hazája.

Az ilyen akciók nemcsak a véradás fontosságát emelik ki, hanem erősítik a közösségi összetartozás érzését is. A szőregi rózsatövek ajándékozása szimbolikus gesztus, amely arra emlékeztet, hogy a véradás egyfajta „virág”, amely életet ad.

Borítókép: Illusztráció. Robert DeLaRosa, Pixabay