Változik a tömegközlekedés rendje szilveszter és újév napján. 31-én munkanapi menetrend szerint közlekednek a villamosok, buszok és trolik nagyjából 18 óráig, majd a járatok többsége leáll.

A 20A, a 21, a 60, a 60Y, a 73Y, a 74, a 75, a 76, a 77 és a 78A jelzésű buszok mellett a 2-es és 4-es villamos, valamint az 5-ös és 19-es troli vonalán közlekednek óránként járatok hajnali 4 óráig, majd 4 és 8 óra között félóránként követik egymást a járművek. Szilveszter éjszaka a felsoroltak mellett közlekednek a 91E, a 92E, a 93E és a 94E jelzésű éjszakai járatok is. Újév napján, január 2-án és 3-án a munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend szerint zajlik a tömegközlekedés. Szegeden ingyenes a parkolás 31-én 18 órától egészen január 2. reggelig, amikor is a szombati nap szerinti parkolási rend és díjfizetés lép érvénybe.

A helyközi és távolsági buszközlekedésben 1-jén munkaszünet napi, 2-án szabadnapi, 3-án munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek a járatok. A vonatok szilveszterkor pénteki, újév napján szombati, január 2-án ünnepnapi, január 3-án vasárnapi menetrend szerint járnak. A tanítási szünetre és az év végi sok munkaszüneti napra tekintettel a december havi és második félhavi vasúti bérletek érvényességét január 7-éig meghosszabbította a MÁV-START Zrt.

delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: Segesvári Csaba, delmagyar.hu