Drogos fiatalok mutatták be színházterápiás foglalkozásaikból készült darabjukat a Szegeden, a szőregi művelődési házban.

Szombaton egy igazán különleges színházi élményben lehetett része annak, aki a szőregi Tömörkény István Művelődési Házba látogatott, ahol a Szegedi Rehabilitáció Közössége mutatta be színházterápiás előadását. Ebben a „darabban” főleg a drogproblémákkal küzdő fiatalok vesznek részt, akik egy előadást készítettek a színházterápiás foglalkozásokból „Ezt is elviszem magammal” címmel. A Szegedi Rehabilitáció Közösségének előadását Nagy Alíz és Hoffmann Katalin rendezte.

„A szőregiek befogadóak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a drogfüggésből a gyógyulás útjára lépő fiataloknak ingyen biztosítunk helyet hetente kétszer a művelődési házunkban. Itt színházterápián keresztül próbálják megszabadulni függőségüktől. Már közel egy éve itt vannak, és a segítségünket segítséggel szolgálják meg, rózsaünnepen, kiállításokon vállalnak feladatokat. Október 23-i rendezvényünkre vendégként invitáltam meg őket” – mondta el portálunknak Rózsavölgyi József (Fidesz-KDNP), a térség önkormányzati képviselője.

Dobó Csaba, szegedma.hu

szoreg.hu képtár