A nyolc éve üresen álló Bakay Nándor utcai épület felújításához kért segítséget Csongrád megyei vállalkozóktól a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek és felnőttek ellátását szolgáló GEMMA fejlesztő iskola.

A GEMMA fejlesztő iskola küldetése, hogy javítson a Csongrád megyei súlyos és halmozottan fogyatékos, autizmussal és egyéb fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek oktatási, szociális és életminőségi ellátásán. A fejlesztő intézmény 5 éve kezdte meg működését a Szivárvány Autizmus Egyesület fenntartása alatt, 69 millió forintos támogatásuknak, illetve a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, a MOL Magyarországnak, a Richter Gedeon Nyrt-nek, az OTP Banknak, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően nemrégiben pedig új épületbe költözhetett az iskola.

A 8 évig üresen álló, egykori kollégium a Bakay Nándor utcában található, állapota miatt viszont felújításra szorul. A GEMMA Szociális Szolgáltató Központ-Fejlesztő Iskola a teljes körű felújítási munkálatokhoz helyi vállalkozók közreműködését kérte, mely felhívásra három cég jelentkezett. A Csavarker Plusz Kft, illetve a Makita Kft. szerszámgép-támogatással állt a GEMMA mellé, míg az az Építő-KITT klaszter tagjai az építészeti munkálatokból veszik ki részüket.

szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Kovács Ferenc, szegedma.hu