Nyugodtan folytathatja a felkészülést a milánói világbajnokságra Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE olimpiai bajnoka. Hétfőn eldőlt, hogy a szezon legfontosabb versenyén augusztusban ő képviseli hazánkat C1-1000 méteren.

Az MKKSZ szakmai igazgatója, Csabai Edvin úgy döntött, hogy az idei teljesítménye alapján a bakui Európa Játékokon bronzérmes kenusnak, valamint a Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman férfi kajak négyesnek és a K1-200 méteren induló Dudás Miklósnak nem kell újabb válogatón részt vennie, mindhárom egység védettséget kap.

Jövőre olimpiát rendeznek, ezért az idei világbajnokság dupla téttel bír – jegyezte meg Vajda Attila. Ezért is örülök nagyon a védettségnek, hiszen így a következő hetekben már tényleg csak és kizárólag a felkészülésre kell koncentrálnunk. Az edzői stábbal egy nagyon kemény hét hetes programot állítottunk össze, amit most már nyugodtan végig tudunk csinálni. A bakui verseny megmutatta, hogy jó úton járunk. A milánói vb-re nem csak kvótáért, hanem éremért is megyünk.

szeged.hu, forrás: www.szegedive.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu