Budapest, 2008. október 27., hétfő (MTI) – A Tűzoltó utcai gyermekklinikán folyó rehabilitációs munkát támogatja majd az az egymillió forintnyi bevétel, amely Vajda Attila olimpiai bajnok kenus evezőlapátjának – amelyet az olimpiai döntőn használt – árveréséből származik.

A bajnok ezzel a lapáttal szerezte meg Magyarország első pekingi olimpiai aranyérmét.

A Sláger Rádió és a Vatera.hu online árverési oldal segítségével összegyűjtött egymillió forintot október 27-én nyújtották át a Játszóház Alapítványnak. Az aukció a Sláger Rádióban százezer forintos kikiáltási árral indult. Néhány hét alatt a Vatera.hu árverési portál közreműködésével 665.000 forint gyűlt össze. – tájékoztatta az MTI-t a klinika.

Ezt az összeget a rádió egymillióra egészítette ki.

Az adomány ünnepélyes átadására a Tűzoltó utcai Gyermekklinika játszóházában került sor. Az átadón jelen volt az „aranylapát” új tulajdonosa is, aki a legmagasabb összeget ajánlotta fel e sporttörténeti emlékért, és akinek a kislánya jelenleg e kórházban fekszik.

A több mint 35 évvel ezelőtt megalapított Gyermekonkológiai Hálózat központja ma ez a klinika. Az újonnan kialakított 51 ágyas gyermek onko-hematológiai részlegen fekszik Magyarország minden második daganatos gyermeke, akiknek aktív gyógykezelése akár 1,5-2 évig eltart.

A klinikán működő Játszóházban folyó rehabilitációs program a tapasztalatok szerint közvetlenül is hozzájárul a klinikán kezelés alatt álló óvodás, általános iskolás és középiskolás korú gyermekek gyógyulásához, testi, lelki és szellemi rehabilitációjához.

MTI