A napokban kapták meg a Szőregiek azt a kérdőívet, mellyel dönthetnek arról, hogy létesüljön-e zöldudvar Szőregen. A közel húsz éve húzódó kérdés megoldódhat amennyiben a szőregiek  többsége támogatja az uniós pályázati forrásból megvalósítandó beruházást a volt palackozó üzem területén.

A Magyar utca – Palackozó utca – Gyár utca által határolt területre tervezett zöldudvarral kapcsolatos kérdésekről szerveztek utcai fórumot, melyre dr. Berkesi Ottó  önkormányzati képviselőt is invitálták.

A környéken lakók úgy érzik, hogy lehetetlen helyzetbe kerültek, ezzel a megoldással az ő érdekeiket teljesen figyelmen kívül hagyják.

Az utcai fórumon egyértelművé vált, hogy a probléma gyökere abból ered, hogy 2012-ben a környéken lakók kihagyásával szerezték meg a település többségének támogatását az erre a helyszínre tervezett beruházáshoz.

Berkesi Ottó megerősítette korábbi véleményét, hogy az eddigi helyszínek közül ez a legrosszabb, és az ott lakóknak vannak olyan érdekeik, amelyek valóban sérülnek. Azonban a kialakult helyzetben más helyszín nem lehetséges, ezért a zöldudvarnak, a mellékelt tervrajz szerinti felépítése vagy beláthatatlan időre, esetleg örökre történő elhalasztása között kell választani.

A zöldudvar terve. Forrás: Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás

A zöldudvar terve. Forrás: Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás

Az utcai fórumon megjelentek többsége nyilatkozatot fogalmazott meg és írt alá, melyben jelezték, hogy perközösséget alakítanak a szavazás kimenetelétől függetlenül a tervezett beruházás ellen. Berkesi Ottó az átvett nyilatkozatot pénteken eljuttatta az önkormányzat illetékeseihez.

A létesítendő zöldudvarral kapcsolatos kérdésre április 8-ig adhatnak választ a szőregiek. A kérdőíveket leadhatják a Polgármesteri Hivatal Szőregi Kirendeltségén (Szerb u. 21.) vagy díjmentesen postára adhatják a kérdőívhez mellékelt borítékban.

szoreg.hu