Kézilabda

A közelmúltban Sándorfalva és Deszk is színvonalas utánpótlás-kézilabdatornának adott otthont. Előbbin a Kistelek, utóbbin pedig – különböző korcsoportokban – Újszentiván két, Szőreg és Deszk egy-egy csapata diadalmaskodott.

Sándorfalván a Pallavicini általános iskola Háry Ferenc testnevelő vezetésével ötödik alkalommal adott otthont a László Géza serdülő korcsoportú leány kézilabdatornának, melyen a házigazdákon kívül Kistelek, Szentes és Makó együttese vett részt. A rendezésben segítséget nyújtott a Szeged Városi Sportigazgatóság kézilabda-szakcsoportja; míg a díjakat, serlegeket László Géza, Prónay Gyula, Sánta Imre, Barna József és Kiss Sándor ajánlották fel. Az érdeklődők izgalmas, színvonalas mérkőzéseket láthattak, a győzelmet – százszázalékos teljesítménnyel, s azt is írhatnánk, hogy a papírformának megfelelően – Kistelek szerezte meg.

Végeredmény:
1. Kistelek 6, 2. Sándorfalva 4, 3. Makó 2, 4. Szentes 0 ponttal. Különdíjasok, gólkirálynő: Mészáros Bettina (Kistelek), legtechnikásabb játékos: Kozserán Beáta (Makó), legjobb kapus: Szél Éva (Sándorfalva), legjobb játékos: Ambrus Éva (Sándorfalva), legfiatalabb játékos: Baranyi Tímea (Makó).

Deszken ötödször rendezte meg a polgármesteri hivatal, a Zoltánfy Zoltán Általános Iskola, a Deszki SC, valamint a Szeged Városi Sportigazgatóság kézilabda-szakcsoportja a diák kézilabda-fesztivált, melyen a hagyományoknak megfelelően a Tisza–Maros szög öt települése vett részt. Gyorgyev Vojiszláv testnevelő tanár és segítői ismét remek munkát végeztek, közel kétszáz III. és IV. korcsoportos tanuló ismerkedett meg a sportág szépségeivel és játszott helyenként izgalmas mérkőzéseket. Az elsőségeken Deszk, Újszentiván (kettő) és Szőreg fiatlajai osztoztak – bizonyítva, hogy a sportág egyre több településen válik népszerűvé. Erre a tornára is díjakat ajánlott fel a Prónay–Sánta–Kiss-trió.

Végeredmény
III. korcsoportos fiúk: 1. Deszk 4, 2. Szőreg 2, 3. Kübekháza 0 ponttal; lányok: 1. Újszentiván 4, 2. Deszk 2, 3. Szőreg 0 ponttal.
IV. korcsoport, fiúk: 1. Szőreg 5 (34–15), 2. Deszk 5 (28–13), 3. Tiszasziget 2, 4. Kübekháza 0 ponttal; lányok: 1. Újszentiván 7 (34–8), 2. Szőreg 7 (30–10), 3. Deszk 4, 4. Tiszasziget 2, 5. Kübekháza 0 ponttal.

Délmagyarország, 2003. június 12.