A Peti és Böbi névre hallgató szalmabáb párhoz 17-én késő este riasztották a tűzoltókat és a rendőrséget – az utóbbi nyomravezetői díjat tűzött ki.

A Szegedi Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, mivel a helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint gyújtogatás történt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100 ezer forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. A pénz annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményről bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Szeged, Párizsi körút 16-22.), vagy hívja a 112-es segélyhívószámot.

 

Korábban írtuk:

Arany-Tóth Attila tű. zászlós, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak kedd hajnalban elmondta, kollégái voltak kint a helyszínen, az ilyenkor kötelező helyszíni szemle megtörtént. Ahhoz még nincs elegendő információja, hogy megerősítette volna a szándékos gyújtogatást – az ügyben továbbiakban a rendőrség vizsgálódik.

 

Korábban írtuk:

– A szőregiek felkészültek a hétvégi rózsafesztiválra, megújult a Hősök tere, rengeteg gratulációt kapunk két új kabalafiguránkhoz, Petihez és Böbihez – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Rózsavölgyi József, a városrész önkormányzati képviselője portálunknak. Késő este már a katasztrófavédelem szakemberei küzdöttek a lángokkal, hivatalos forrásból ugyan nem erősítették meg, de információink szerint gyújtogatás történt, s ennek áldozatul esett a két, szeretetre méltó kabalafigura.

K.A., delmagyar.hu