Vasárnap tartották az újszentiváni Szent Kereszt kápolna búcsúját. A misét Lengyel Antal tiszaszigeti plébános mondta, ünnepi szentbeszédet pedig Gruber László szőregi plébános tartott. A búcsúi szentmisén részt vett Miklós Péter, a Fidesz–KDNP helyi polgármesterjelöltje is, aki nagyvonalú adományával támogatta az új templomi orgona megvásárlását.

20100912-gruber_laszlo.jpg

Vasárnap reggel nyolc órakor mutatták be az újszentiváni Szent Kereszt Felmagasztalása kápolna búcsúi szentmiséjét. A misét Lengyel Antal tiszaszigeti plébános mondta, ünnepi szentbeszédet pedig Gruber László szőregi plébános – aki szeptembertől Újszentivánon is ellátja a lelkipásztori szolgálatot – tartott.

Gruber László ismertette az egyházközség azon tervét, hogy új elektromos orgonát szeretne vásárolni. Ez egyelőre a jelenlegi kis kápolnában működne, később azonban a közeljövőben épülő új templomban kerülne elhelyezésre. A szeged-csanádi egyházmegye ugyanis templomépítést kezdeményezett Újszentivánon, amelynek alapkövét egy évvel ezelőtt, a tavalyi búcsúünnepen tették le.

A vasárnapi szentmisén összegyűlt perselyadományokat is az orgona megvásárlására fordítja majd az egyházközség. Gruber László plébános elmondta: Miklós Péter történész, teológus, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt újszentiváni polgármesterjelöltje ötvenezer forinttal támogatta az orgonavásárlást.

szegedma.hu
Fotó: Illés Tibor / szegedma.hu