Kilencezer munkaóra, ötmillió forint értékű rózsa – június 20. és 22. között rendezik a tizedik szőregi rózsaünnepet. A Társulat tagjai is fellépnek.

Tizedik alkalommal rendez rózsaünnepet Szőreg június 20. és 22. között. Három napon át nyolc helyszínen százhúsz órányi program várja a résztvevőket – mondta pénteken Iványi Aurél, a városrész önkormányzati képviselője. Kétszáz önkéntes összesen kilencezer órát dolgozik majd a látogatókért, és a rózsatövek metszését is úgy időzítették, hogy a lehető legtöbb háznál virágozzon a növény. Avramov Andrásnak, a Rózsa Alapítvány kuratóriumi vezetőjének számításai szerint a fesztiválra három-ötszázezer szál rózsát biztosítanak a szőregi és környéki termelők, ennek értéke körülbelül ötmillió forint.

Az egyik legkedveltebb program minden évben a felvonulás, idén gyalogosok, motoros és lovas járművek vesznek részt. A szervezők rózsafejekből elkészítették Szőreg térképét, pénteken azon mutatták meg a sajtó képviselőinek, merre halad a menet. A felvonulás körülbelül két és fél órán át tart majd. A rózsakirálynő-választás elődöntőjét pénteken rendezik, a jelöltekre másnap délutánig szavazhatnak a nézők. A korona szombat este nyolc órakor kerül az új rózsakirálynő fejére, majd Galambos Lajos és sztárvendégeinek szuperbulija kezdődik.

Vasárnap este A Társulat tagjai adnak elő musical- és rockoperarészleteket. Ujhelyi István országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet: az István, a király jubileumi előadás-sorozatának sztárjai hasonló fellépést eddig nem vállaltak. A programok, mint minden évben, idén is ingyenesek.

delmagyar.hu, 2008. június 14.
Kapcsolódó anyagok

X. Szőregi Rózsaünnep