Kéthetes kórházi kezelést követően már jól érzi magát, újra edz és továbbra is Rióra koncentrál Vajda Attila.

MTI Fotó: Rosta Tibor

MTI Fotó: Rosta Tibor

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesületének olimpiai bajnok kenusát mélyvénás trombózissal kezelték a szegedi klinikán. A csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: továbbra is vérhígítót szed. A lábában levő mintegy 10 centiméteres vérrögöt nem távolítják el orvosai műtéttel, megvárják, míg magától lebomlik. Mivel genetikai hajlamot találtak nála a betegségre, további vizsgálatok szükségesek a jövőben. Hétfőn engedték ki a kórházból és kedden már edzeni is elkezdhetett úgy, hogy nem terheli a bal lábát.

Vajda úgy vélte, a szerencsétlen eset mégis szerencsés időszakban következett be, hiszen a felkészülés ezen szakaszában a téli futóedzéseket úszással tudták kiváltani edzőjével, Vécsi Viktorral. Jelenleg elsősorban a felsőtestét erősítheti a kenus, de a kitartó és türelmes munka eredményeként biztos benne, hogy a tavaszi edzőtáborra már a teljes testet megdolgozó edzéseken is részt vehet. Célja továbbra is a milánói kvalifikációs világbajnokság, majd a 2016-os riói olimpia. Ahogy fogalmazott: az eset még erősebbé tette, nem tántorítja el a feladatottól, annyi a különbség, hogy a felkészülés mostantól orvosi felügyelet mellett zajlik.

Sík Márton, az EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetője elmondta: a klub mindenben támogatja Vajda Attilát és igyekszik  minden segítséget megadni, hogy a sportolónak minél könnyebben teljen ez az időszak.

szeged.hu

Borítókép: MTI Fotó: Rosta Tibor