Kiállt Szőregen a háza elé Szeged Európai Parlamenti képviselője, ahol kijelentette, most már családapaként is kénytelen harcolni a fideszes hazugsággyár ellen. Ezért a legegyszerűbb, egyben legnehezebb módszert választotta: kinyitotta a szőregi ház kapuját, és beengedte a sajtót a magán szférájába.

Igen, Ujhelyi István valóban fölújíttatta szőregi családi házát. Csakhogy nem úgy, ahogy a fideszes csődbement cég, a Szeviép vádalkuban reménykedő kétségbeesett vezetője, Baranyi Sándor mondta. Nem 2008-ban, és nem a Szeviép újította föl neki, hálából. 2004-ben újították föl a Ujhelyinek a házát, több százezres munkákat végezve el rajta, ezeket a felújításokat számlákkal is tudja igazolni a politikus. 2008-ban viszont semmilyen felújítás nem történt a házon.

– Ahhoz, hogy kampányfőnökként folytathassam a munkámat most egy pillanatra, családapa is kell, hogy legyek. Engem támadhatnak, az én bábumat fölakaszthatják Budapesten, a Fidesz lopott pénzén működő orgánumai bármit mondhatnak az én politikai teljesítményemről, de hogy a gyermekeim otthonába betörjenek, az túlmegy minden határon. Üzenem a Fidesz központnak, ezzel nem törnek meg, harciasabbá tesznek – jelentette ki Ujhelyi István, aki eztán kinyitotta szőregi házának kapuját, és megmutatta, hol, és hogyan lakik a családja.

Amint ezt kimondta, gyakorlatilag megsemmisült a fideszes fake news gyár, és azt is tudni lehetett, az alapítványi médiabirodalom képviselői ezen szombat délutánon maximum szépek lehetnek. Egyszerre volt folyamatos nevethetnékem, és közben szégyenkeztem azért, mert ott tartunk ma Magyarországon, hogy az Orbán-rezsim működése miatt egy ellenzéki képviselőnek ilyet kell tennie. Ujhelyi mindent megmutatott, sőt, sokkal többet is, mint kellett volna. De nem lehet már másképp harcolni a Fidesz ellen, csak így.

Elmondta azt is, Szőregen ekkorák a telkek, a háza akkor épült, amikor a panelek Szegeden, és ugyanúgy panelből rakták össze. A telek meg azért akkor, mert a rózsásoknak bizony ekkorák a telkei. Kimentünk a hátsó kertbe, ahol medence nem volt, a „privát” tó és pihenőpark pedig pont akkora hülyeség, mint az alapítványi sajtóban körbement cikk többi része is. Sétány sincs, a tavat a Marosból táplálja egy kis csatorna, harminc-negyven éve itt van, és ebből annak idején a környék kertészei locsoltak, sőt a szomszéd rózsás meg ma is rendszeresen használja. – Kulcsuk van a kerthez, bejöhetnek, használhatják – mondta Szeged EP-képviselője.

Tizennyolc éves korom óta dolgozom az önök szeme előtt. Nekem nem kellett elbújni sem vadászkastélyba, sem máshova. Soha, senki nem vádolt meg azzal, hogy Mr. Tíz vagy Mr. Húsz Százalék lennék. Nem fognak tudni megakadályozni abban, hogy végigcsináljam a harcomat. Egyet kérek. Szeged-Szőreg egy békés kertváros. Itt élnek a lányaim. Ha még egyszer a Fidesz médiája, Kubatov és verőlegényei a családom közelébe jönnek, akkor három generációra megtanulja az Ujhelyi család, kik hazudtak róla és mit tettek vele. Folytatom a kampányt. És minden olyan orgánumot bepereltem, amely a hazugságokat közölte.

gszl, szeged.hu

Borítókép: Kiállt Szőregen a háza elé Szeged Európai Parlamenti képviselője, Ujhelyi István. Fotó: szeged.hu

“Öntsünk tiszta vizet a medencébe!” – Ujhelyi István rendhagyó sajtótájékoztatója Szegeden

https://www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/videos/840625582951550/