Felújítják a Szőregi Bölcsőde épületét, ugyanakkor újabb bérlők költözhetnek az egykori Napos úti iskola épületébe. Többek között ezekről a témákról döntött a pénzügyi, és vagyongazdálkodási bizottság szerda reggeli ülésén.

Megpályáztatja a város a közelmúltban teljesen megújult Újszegedi Szabadtéri Színpad területén lévő büfé, az ahhoz tartozó kerthelyiség és mosdó bérleti jogát. A nyílt pályázat győztesével 15 éves bérleti szerződést kötnek. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft. taggyűlést tart, és mint a cég kisebbségi tulajdonosa a szegedi önkormányzat is szavazni fog a napirendi pontokról. A bizottság tartózkodást javasol az előterjesztett éves üzleti tervvel kapcsolatban, mivel az önkormányzat nem támogatja Kligl Sándor „Árpád és vezérei” szoborkompozíciójának felállítását. Mint ismert, a szobrász 2016-ban kezdte el a szoborcsoport elkészítését, és tavaly fejezte be az alkotást. Az önkormányzat korábbi anomáliákra hivatkozva nem tartja indokoltnak a szoborkompozíció felállítását, amit elsősorban a túlzott költségekkel indokol.

Támogatta viszont a Szőregi Bölcsőde felújítását a bizottság. A 24 férőhelyes intézményben szükségessé vált a kazán, a fűtőtestek, valamint a nyílászárók cseréje, ugyanakkor a hideg és meleg burkolatokat is kicserélik az épületben. Korszerűsítik a vizesblokkot is, így a jövő márciusi határidőre teljes korszerűsítésen esik át a bölcsőde épülete. Meghirdetik a Napos út 16. szám alatti üresen álló ingatlan üresen álló részének bérleti jogát. Az egykori iskolaépületben jelenleg egy alapítvány és egy egyesület működik, de vannak még kihasználatlan helyiségek. Mivel van érdeklődés a bérlemény iránt, jó esély van arra, hogy az épületet rövidesen teljesen ki tudják majd használni.

szeged.hu

Borítókép: szeged.hu