Szerdai ülésén döntött az idősügyi keret második részletének felosztásáról a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság.

Mint arról korábban írtunk, a szegedi önkormányzat idén összesen 15 millió forintot szánt a nyugdíjas egyesületek támogatására. Az első, 10 milliós kalapot májusban osztotta szét az illetékes bizottság 58 szervezet között, ezúttal pedig a második, eredetileg 5 millióra kalkulált részre lehetett pályázni.

A testület ülésén elhangzott, végül 43 jelentkező kérelme érkezett be, amelyek közül négyet utasították el azért, mert nem feleltek meg mindenben a pályázati kiírásban megfogalmazott feltételeknek. Így nem részesül támogatásban sem a Dr. Kikli Tivadar Magyarnótaszerzők és Énekesek Dél-magyarországi Egyesülete, sem a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete, sem a Nosztalgia Népitánc Együttes, sem pedig a szegedi veterán labdarúgókat képviselő Szegedi Vasutas Sportegyesület. A többi 39 szervezet között 4,4 millió forintot osztott szét – a Humán Közszolgáltatási Iroda javaslatait teljes mértékben elfogadva – a bizottság.

Támogatott szőregi nyugdíjas szervezetek:

  • Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesülete (90.000 Ft)
  • Szőregi Nyugdíjas Egyesület (95.000 Ft)
  • Szőregi Idősekért Alapítvány (100.000 Ft)

Szuda Sándor, szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Kovács Ferenc, szegedma.hu