Kerülniük kell majd a bicikliseknek, akik a Szőregre vezető kerékpárúton közlekednek. Benzinkutat épít egy magánbefektető, a beruházás ideje alatt az építkezési területet elzárják a forgalom elől.

A területet 2011 előtt egy magánbefektető vásárolta meg részben magántulajdonosoktól, egy kis részben pedig az önkormányzattól, valamilyen a Magyar Államvasutaktól. – mondta Kovács Béla, az építési hatóság szegedi vezetője. A szőregi úton benzinkutat építenek; a befektető a tervezés, és a megfelelő engedélyek beszerzése után most jutott el a munkálatok megkezdéséhez.

Kovács Béla hozzátette az önkormányzat ilyen esetben szabályozásmódosítással tudja segíteni a beruházást, ez általában településrendezési szerződés jogi keretei között történik. A módosításért cserében a befektető a körforgalom kiépítését vállalta annak idején, ami azóta el is készült.

Az építkezés miatt átmeneti időre megváltozik a kerékpárút nyomvonala is, mert a benzinkút alapja a szőregi út szintjének magasságában lesz.

Az önkormányzatot nem tájékoztatták arról, mikorra készül el az új benzinkút. Az biztos, hogy az építési engedély a jövő év végéig érvényes. Ennél várhatóan hamarabb megnyílik majd az új töltőállomás, hiszen a befektetőnek érdeke, hogy mielőbb elkezdjék az üzemanyag árusítását.

szeged.hu

Kapcsolódó anyagok

https://www.youtube.com/watch?v=dv6wdNqTFm4Borítókép: Fotó: szeged.hu