Kétszáz éves épület ad otthont a szőregi bölcsődének, és hasonlóan öreg házban működik a gyermekorvosi rendelő is, mindkettőt új helyre kell költöztetni – hangzott el a városrészben tartott lakossági fórumon. Rózsavölgyi József eddig is a településért dolgozott, önkormányzati képviselőjelöltként továbbra is a helyiek érdekeiért kíván harcolni.

Egy csodálatos közösséget alkotnak Szőreg lakói, akik együtt dolgoznak településük szebbé, jobbá tételén, elég csak a méltán híressé vált rózsafesztivált említeni, amely az itteniek áldozatos munkájával épül-szépül – mondta a városrészben szerda délután tartott lakossági fórumon Rózsavölgyi József. Szőreg-Marostő Fidesz-KDNP-L.É.T.-e képviselőjelöltje hangsúlyozta: Kothencz János programjához hasonlóan ő is az emberek valós gondjaira kíván megoldást találni. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt szerint Szeged jövőjéért kell összefogni a választóknak. Szavaikat B. Nagy László országgyűlési képviselő is megerősítette, aki szintén tiszteletét tette a fórumon.

A településen rendkívül fontos lenne egy új bölcsőde építése, a jelenlegi ugyanis egy közel kétszáz esztendeje itt álló épületben található. Belmagassága 4 és fél méter, befűteni pedig szinte lehetetlen. Állaga már nem javítható, egy korszerű intézményhez új épület szükséges – mondta a fórumon Rózsavölgyi József. Hasonló gondban van a gyermekorvosi rendelő is, amelynek egy másfél évszázados parasztház ad otthont, illetve a két helyi óvoda. Tisztaságáról ugyan az ott dolgozók rendszeresen gondoskodnak, mégis régóta kiszolgálták már idejüket. A helyi téglagyárnál tizenkét hátrányos helyzetű család éli mindennapjait úgy, hogy vezetékes ivóvíz nem áll a rendelkezésükre, lajtos kocsiból hordják számukra az ivóvizet. Rózsavölgyi József szerint ezt az állapotot mihamarabb meg kell szüntetni, nem méltó az egy 21. századi településhez. Programjában a Hősök terének további rekonstrukciója, a padok, közterek rendbetétele is szerepel, valamint – ahogyan eddig is – nagy hangsúlyt fektetne a járdák rendbetételére egyaránt – sorolta a képviselőjelölt.

Kothencz: a szőregiek összetartása példamutató

“Szeged városa az elmúlt 12 évben szépen csendesen kiüresedett. Olyan, mintha egy díszes üzlet kirakatába pillantana bele az ember, amely szemet gyönyörködtető látványt nyújt ugyan, mégis egy tartalom nélküli, megfoghatatlan dolgot mutat számunkra. Az utóbbi hónapokban emberek ezreivel találkoztam a választókörzetekben, akik nem ugyanazt a Szegedet ismerik, amelyet a városvezetés díszes kiadványaiban reklámoz” – hangsúlyozta a fórumon Kothencz János. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt szerint a városvezetés csupán a belváros szépítésére, a látványberuházásokra koncentrált, így megfeledkezett a külterületen élőkről. Mint mondta, a szőregi lakosok közössége jó például szolgálhat a panelrengetegben élő, elidegenedő társadalom felé.

Erre az összefogásra lesz szükség október 12-én is, amikor a lakosok az urnákhoz járulnak majd – tette hozzá. “Itt az ideje, hogy felébresszük a szegedi embereket abból az illúzióból, amibe az elmúlt évek során a városvezetés ringatta őket. Botka László – minden korábbi érdemével együtt – a múltat képviseli, pártja széthullott, azzal a Gyurcsány Ferenccel kénytelen összeállni, akit a legtöbben nem látnak szívesen a politikai palettán. A jelenlegi polgármesternek semmi kompromisszumkészsége nincs a kormány felé, az általa ígért 32 milliárd forintos fejlesztés is csupán lehetőség, míg a mögöttünk álló, 2/3-os kormány garanciát adott a 200 milliárdos fejlesztési keretre” – mondta el Kothencz János. Hozzátette: nem kíván Botka László ellensége lenni, csupán reális alternatíváját képviseli a mostani városvezetésnek, egy emberarcú alapokon nyugvó, új irányt mutatva.

Illés Attila, szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu

szoreg.hu képtár