Egy szegedi ügyvéd hamis adásvételi szerződést készített annak a férfinak, aki felszedett és ellopott több mint másfél kilométernyi vasúti sínt a szőregi iparvágányból. A tolvajt őrizetbe vették, az ügyvéd szabadlábon védekezhet.

Lopás és magánokirat-hamisítás miatt indítottak büntetőeljárást a Szegedi Rendőrkapitányságon egy szegedi vállalkozó és egy ügyvéd ellen. Az ügy szálai május végéig nyúlnak vissza.

Ekkor tett feljelentést a rendőrkapitányságon a MÁV Rt. ismeretlen tettesek ellen, akik több mint másfél kilométernyi vasúti sínt szedtek fel és loptak el a szőregi iparvágányból. A bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a 3 millió forintot.

A nyomozás során megállapították, hogy a két férfi május 5-én hamis adásvételi szerződést készített, amelyet J. T., mint ügyvéd ellenjegyzett. Az adásvételi szerződés értelmében T. F. ügyvezető igazgatóként vásárolta volna meg a szőregi iparvágány sínvasát egy másik kft. igazgatójától.

A szerződésben eladóként feltüntetett kft. ügyvezető igazgatójának kocsiját május elején ismeretlenek elvitték. A járműben voltak a cég iratai és bélyegzője is. A vállalkozó a kocsit csak tíz nap múlva kapta vissza. A hamis okiratot ez idő alatt készítették el. A síneket végül a hamis adásvételi alapján szedték fel.

Az ügy érdekessége, hogy T. F., akit először tanúként hallgattak ki, terhelő vallomást tett az „eladóra”, mondván, hogy hiába fizetett neki a sínekért négymillió forintot, azokat mégsem kapta meg.

A vállalkozót, T. F.-et őrizetbe vették, míg társa, J. T. ügyvéd szabadlábon védekezik.

Délmagyarország, 2003. június 14.