A szőregi rózsaünnep két hírnökét, a körforgalom mellé felépített szalmabábokat felgyújtották, de egy este alatt, nagy összefogásban újjáépítették a helyiek.

A szegedi településrész legnagyobb ünnepét, a rózsafesztivált egy háromméteres szalmabábpár hirdette a szőregi körforgalom mellett, de ifjú vandálok június 17-én, hétfő hajnalban felgyújtották őket, a rendőrség hatékony munkával elkapta a két tizenévest.

Böbi és Peti v2.0 | Fotó: szoreg.hu

Böbi és Peti v2.0 | Fotó: szoreg.hu

A szőregiek gyorsan túlléptek a tragédián, és nagy összefogással kedd este hét óra körül társadalmi munkában elkezdték építeni a szalmabábokat. „Hajnali két órára végeztünk, szinte mindenki segített, ingyen elhozta egy szállítmányozó cég a bálákat, az asszonyok megállás nélkül varrták a ruhákat, még gyerekek is segítettek a felállításban, köszönet mindenkinek ezért az áldozatos munkáért” – mondta el portálunknak Rózsavölgyi József szőregi képviselő. Reggel hét óra körül Széllné Tünde végezte az utolsó simításokat a ruhán, elmondta, hogy Csabainé Hédi vezetésével varrták ismét a ruhát, és férje Csabai Róbert vezette a munkát, ahogy az első párnál is. „Nem hitték el, hogy meg tudjuk csinálni, hiszen az első bábokat három napig készítettük, de most olyan sokan vettek részt a munkában, hogy sikerült megcsinálnunk mintegy hét óra alatt” – emelte ki Széllné.

Dobó Csaba, szegedma.hu