Joe Bugner 1950-ben született Szőregen, családja Nagy-Britanniába disszidált, később Ausztráliában telepedett le. Aki emlékszik Mr. Ormondra az Én a vízilovakkal vagyokból, tudja, kiről beszélünk. Filmes karrierjénél sokkal fontosabb sportsikereket ért el ökölvívóként.

Joe Bugner, eredeti nevén Kreul József 1950-ben született Szőregen, ő játszotta Mr. Ormondot az Én a vízilovakkal vagyokban, és szerepelt az Aranyeső Jukkában, a Seriff az égből, valamint az Akit bulldózernek hívtak című Bud Spencer-filmekben is.

1994-ben kínzóként lépett színre a Streetfighter című Jean-Claude Van Damme-filmben, Russell Crowe A remény bajnoka című mozijában tanácsadóként működött közre. Igaz, az utóbbi projektből félúton kirúgták, ami miatt nyilvánosan leférgezte és lekislányozta Crowe-t.

Joe Bugner méltó ellenfele volt Bud Spencernek. Fotó: AFP / Rix-Ryan

Joe Bugner méltó ellenfele volt Bud Spencernek. Fotó: AFP / Rix-Ryan

Családja 1956-ban hagyta el Magyarországot, Nagy-Britanniában telepedtek le. Bugner később az ausztrál állampolgárságot is megszerezte.

A 193 centis, 100 kilós Bugner profi ökölvívó lett, a hetvenes-nyolcvanas években komoly karriert futott be. Nehézsúlyban az Európa-bajnoki címet háromszor is elnyerte, kétszer kiállt Mohamed Alival is.

A rövid időre a borászkodással is megpróbálkozó Joe Bugner ma is az ausztráliai Queenslandben él.

Íme a jelenet, amelyben Terence Hill, azaz Slim nem vállalja be Mr. Ormondot. Nem csodáljuk.

hvg.hu

Kapcsolódó anyagok

Borítókép: Joe Bugner méltó ellenfele volt Bud Spencernek. Fotó: AFP / Rix-Ryan