A szegedi önkormányzat a közlekedésbiztonság javítása érdekében a két már működő – alsóvárosi Mátyás tér, petőfitelepi Gábor Áron utca – trafibox tapasztalatai alapján újabb készülékeket szereltet fel.

– A rendőrséggel egyeztetve a város három új trafiboxot szerzett be és tíz mérőhelyet alakít ki a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. Ezek közül hármat Szőregen, köznevelési intézmények közelében – mondta Avramov András. A szőregi önkormányzati képviselő a Szerb utcai iskolánál tartott sajtótájékoztatón kifejtette, minél többet szeretnének tenni a gyerekek és családok biztonsága érdekében, így nagyon hasznosak lesznek ezek a trafiboxok.

Ezekre a mérőhelyekre és a korábbiakra a rendőrség helyezi el az összesen öt sebességmérő trafiboxot. A készülékeket és az általuk mért adatokat is a rendőrség kezeli. A három új trafibox, a figyelmeztető táblák, valamint a tíz mérőhely kiépítése összesen 9 millió forintba kerül.

Mészáros Csaba őrnagy, a vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának kiemelt főelőadója hozzátette, évek óta az egyik leggyakoribb baleseti ok a sebességtúllépés. Ezért a rendőrség legtöbbször a város olyan pontjain mér, ahol ilyen előfordul, és megelőző jelleggel az óvodák és iskolák környékén is. A trafiboxok nagy segítséget jelentenek a munkájukhoz, hiszen a trafibox olyan, mintha rendőr állna kint az úton sebességet mérni. A berendezések alkalmasak mind a közeledő, mind a távolodó járművek sebességét mérni. Már a boxok kintléte is pozitív hatású a közlekedőkre. A visszajelzések szerint érezhetően csökkent az áthaladó járművek átlagsebessége.

Dombai Tünde, szeged.hu

szoreg.hu képtár