Ezekkel együtt a város számos pontján már több mint kétszáz kamera vigyáz a szegediekre. Mivel mind a lakosság, mind a rendőrség részéről is van rá igény, a fejlesztés jövőre is folytatódik.

Hamarosan már a Szegedi Rendőrkapitányságon található monitorszobában is láthatók lesznek az új szőregi kamerák képei. Ebben a városrészben eddig két helyszínen figyelték a környéket, ezért a közlekedés biztonsága és a közbiztonság erősítése érdekében újabb kamerákat helyeznek ki Szőregen.

„Szőregen most a második ütemben vagyunk a megfigyelő kamerák telepítésével kapcsolatban. Eddig a művelődési házhoz, a bölcsődéhez, a kirendeltséghez kerültek fel kamerák. Ebben a második ütemben pedig a Hősök terén, illetve az iskola kerülnek fel térfigyelő kameráink”

– mondta Avramov András, a körzet önkormányzati képviselője.

Hozzátette, gyakorlati előnye is volt már a kameráknak, hiszen egy koccanásos balesetnél is hasznát vettek a felvételeknek, valamint egy rongálót is elfogtak a segítségükkel.

A rendszer kiépítése Szegeden 2020-ban kezdődött, két év alatt összesen százhatvan kamerát helyeztek ki a város számos pontján, nem csak a belvárosban, de a külső városrészekben is.

„Az idei évben folytattuk ezt a programot, huszonöt millió forintot fordítottunk arra, hogy a város területén bővítsük a rendőrséggel és a lakossággal együttműködve a kamerahálózatot. Ez most hatvankét új kamerát jelent Szegeden és ezt feltehetőleg jövőre is tudjuk majd folytatni”

– mondta Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere.

A kamerák működéséhez szükséges áram- és internethálózatot az önkormányzat építi ki. A kihelyezett kamerák képét pedig a rendőrség figyeli. Azt, hogy hová kerülnek az elkövetkező időszakban kamerák, azt a lakossági, valamint a képviselői igények és a rendőrség szakmai véleménye határozza meg.

Vass Imre, szeged.hu

szoreg.hu képtár