Rovatunkban az elmúlt hétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. A Szőreg labdarúgója, Tóth József háromszor talált be a Földeák ellen megyei II. osztályú mérkőzésen.

Ha csak ő egyedül szerez gólt, már akkor is nyert volna együttese a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Ám mivel a társak ugyancsak bőven hozzátettek a terméshez, így igen biztos, 6–2-es sikert aratott a Szőreg Földeákon, a győzelemből pedig Tóth József (30) három találattal vette ki a részét.

– A csapat második, negyedik és ötödik gólját szereztem. Az elsőnél egy oldalról belőtt labdát rosszul vett át a védő, én pedig egyből a léc alá tüzeltem. A másodiknál Drágity adott be a szélről, a védő felszabadíthatott volna, de én megküzdöttem a labdáért vele, majd az elfekvő kapus mellett helyeztem a hálóba. A harmadiknál a felezővonalnál, az ellenfél térfelén labdát szereztem, elindultam a kapu felé, majd rálőttem 18–20 méterről, és a kapufa érintésével került a gólvonal mögé a játékszer. Sosem voltam igazi gólvágó, inkább védekező középpályásként játszottam, az első és a harmadik találatom pedig még nekem is tetszett. Betöltöttem a harmincat, talán rutinosabb lettem, ennek köszönhetően az ellenfél kapuja előtt sem jövök zavarba, ráadásul a bátyám, Tóth Attila vezetésével igen komoly védelem dolgozik mögöttem – mondta az alacsony termetű, de gyors támadó.

A Szőreg jelenleg hat győzelemmel és egy vereséggel negyedik a tabellán, azaz az élmezőny markáns tagja.

– A megyei I. osztályba jutás a célunk, ahogy tavaly is, de úgy alakult a keret összetétele, hogy most nagyobb a sanszunk a feljutásra. Régen volt már a klub a megyeegyben, ezért aztán jó lenne elérni ezt a célt. A Bordány erős, a Székkutas pedig hibátlanul menetel és első, de inkább a Bordány az igazán veszélyes ellenfél, a többi rivális pedig fogható – jegyezte meg Tóth József.

Mádi József, delmagyar.hu