Idén már harmadik alkalommal osztottak szőregi rózsatöveket Tarjánban. Kedden délután rekord gyorsasággal elkapkodták az 1500 virágot, amelyek tavasszal a városrész díszei lesznek majd.

Már a kezdés előtt nagyon sok környékbeli érkezett az Olajbányász téren felállított sátorhoz, ahol 5 órakor kezdték el osztani a Szőregről érkezett rózsatöveket. A helyszínen ott volt Botka László polgármester is, aki szintén beállt a rózsaosztók közé segíteni, hogy gyorsabban haladjon a sor. Mészáros Tamás, a körzet képviselője mindenkit megnyugtatott, senki nem megy el üres kézzel, hisz 1500 tövet hoztak.

Gulicska Józsefné először jött el a rózsatőosztásra. Mint elmondta, a szomszédasszonyától kapott kedvet a virágültetéshez, ő már több alkalommal vitt a háza elé virágot. „Ezek a virágok megszépítik a környezetünket és kellemes látványt nyújtanak. Meg elfoglaltságot a gazdájuknak” – tette hozzá mosolyogva.

A rózsaosztás már hároméves múltra tekint vissza – mondta két rózsatő átadása között Mészáros Tamás. „Az itt élők már várják a lehetőséget, ma is több százan jöttek el, hogy vigyenek a felajánlott szőregi rózsákból. Az emberek nagyon büszkék az itt kapott virágaikra, folyamatosan dicsekednek egymásnak vele.” – tette hozzá.

Nagy Atilla feleségével együtt jött el. Elmondta, már több alkalommal vittek virágokat, amelyeket a házuk elé ültettek ki. Innen felesége vette át a szót, aki egész évben gondjukat viseli a rózsáknak. „Imádom a virágokat és nagyon szép lesz tőle a ház előtti rész. Mindenki dicséri, aki arra jár” – tette hozzá büszkén. Ahogy fogalmazott: sok munkával jár a virágok gondozása, de mindenképpen megéri.

Botka László hangsúlyozta, évek óta hagyomány, hogy a képviselők tavasszal egynyári virágokat, ősszel pedig rózsatöveket osztanak.

„Azt tapasztalom, hogy egyre népszerűbbek ezek az akciók, egyre többen jönnek a virágokért. Nagy öröm számomra, hogy több ház előtt alakultak már ki kisebb-nagyobb virágoskertek, amelyek a városrész üde színfoltjai” – mondta a polgármester. Tarjánban néhány évvel ezelőtt, uniós támogatás segítségével, valóra vált Magyarország első uniós forrásból megvalósuló lakótelep-rehabilitációja. Ez a munka a néhány héttel ezelőtt a városrész másik felében folytatódott. Öröm, hogy a városi nagy beruházások mellett, amikor a terek, játszóterek, járdák, utak újulnak meg, egyre többen tarják fontosnak, hogyan is néz ki közvetlen környezetük. A virágosztás nekik nyújt segítséget – emelte ki Botka László.

szeged.hu

szoreg.hu képtár