Több mint három tonna kupakot gyűjtöttek már Gyaraki Bogi számára az országban, az akcióhoz egyre többen csatlakoznak. Az agydaganatos szegedi kislány nemrégiben újra iskolapadba ült, igaz, csak egyetlen óra erejéig.

Dőlnek a kupakok Gyaraki Bogiékhoz: országos összefogássá vált az agydaganatos szegedi kislány segítése. A család nem elsődlegesen a pénz miatt vágott bele a gyűjtésbe, hanem azért, mert azt gondolják, minden nekik küldött kupak egy-egy jó gondolatot jelképez.

Nos, ezektől lassan már egy raktárban sem férnének el: két szállítmányt már leadtak annak a vállalkozónak, aki átveszi a műanyag üdítőfedőket. Egy hónap alatt közel 3000 kilónyi kupakot adtak össze nekik segítő szándékú emberek, és újabb több mint ezer kiló vár szállításra. Ehhez lapunk dolgozói is tettek még egy zsáknyival: a Délmagyarország portáján elhelyezett dobozba mi is hetek alatt összehordtunk egy jelentős mennyiséget, amelyet át is adtunk a családnak.

– Azt hittem, az első roham után csillapodik az emberek gyűjtőkedve, de azt kell látnunk, hogy egyre többen akarnak segíteni – mondta Gyaraki Zsuzsa, Bogi édesanyja. – Az Angex mellett immár a Pingvin Patikák is felvállalták, hogy szervezetten gyűjtenek nekünk, de magánkezdeményezésekből is hatalmas mennyiségek gyűlnek össze. A Vitézi Rend például nemrégiben 400 kilónyi kupakot küldött.

A kupak mellett október elején papírt is gyűjtöttek Boginak: a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolában a szokásos őszi akcióban behozott 25 tonna újságból összegyűlt pénzt ugyanis az intézmény kivételesen nem saját célra hasznosította, hanem a Gyaraki családnak ajánlotta fel. Mindemellett egy jótékonysági bál is lesz Bogi javára – a november 28-i estet ráadásul egy diák kezdeményezte a Szőregi Művelődési Házban. Ezen Bogi is részt vesz majd, mert a család meg akarja köszönni a támogatók segítségét.

– A befolyó pénzeket továbbra is félretesszük Bogi számlájára – mondta el az édesanya. – Eddig nem nyúltunk hozzá, hiszen nem voltak olyan jellegű kiadásaink, amelyeket ne tudtunk volna kigazdálkodni. Gyógytornász jár Bogihoz, neki már az adományokból fizetjük a munkáját, és ebből finanszírozzuk majd a gitároktatót is, aki mostantól jár hozzánk.

A kislány egyébként most olyan jól van, hogy nemrégiben még egy iskolai órára is beült. – Nagyon vágyott már vissza a suliba, és ez az egy irodalomóra is rengeteget jelentett számára. Szinte ragyogott hazafelé – mesélte Zsuzsa, aki most már csak azon izgul, hogy ezt az erősödést orvosilag is igazolják. Boginak a héten lesz egy újabb MRI-vizsgálata: az agyáról készülő felvétel mutatja majd meg, milyen hatással voltak daganatára a korábbi kemoterápiás és sugárkezelések.

Timár Kriszta, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: Frank Yvette, delmagyar.hu