Több mint százan szálltak fel a vasárnap hajnali bulijáratokra a Széchenyi téren. A fiatalok azt mondták, ezzel a megoldással mindenki nyer. A megállóban Cseri Márk meghívta a busztársait egy hétvégi dupla szülinapi buliba.

– Melyik a legmenőbb városrész? Dorozsma? – kérdezte vasárnap hajnali kettőkor a Széchenyi téri megállóban Cseri Márk, majd tucatnyian kezdtek hangos igenezésbe. Márk rögtön meg is jegyezte, minden busztársát meghívja jövő hétre egy újszegedi dupla szülinapi buliba. A huszonéves fiatal nem véletlenül a Kárász utca sarkán lévő buszmegállóban tartotta rögtönzött közvélemény-kutatását – a Tisza Lajos körút felé induló éjszakai 93E-s járat Dorozsmára tartott.

Vasárnap hajnalban több mint százan választották a DAKK legújabb éjszakai bulijáratait, az Újszegedre és Szőregre tartó 91E félig, a Tarjánba és Petőfitelepre induló 92E viszont majdnem tele volt. Legtöbben a 93E-es dorozsmai buszra szálltak fel, de a 94E-s kecskéstelepi sem üresen vágott neki az éjszakának.

– Vigyáznak ránk, ezt nagyon kitalálták – mondta egy másik fiú a megállóban. Varga Etele úgy látta, teljesen megfelelő a kettő órás indulás. Mint fogalmazott, a mai fiatalok pont akkorra érnek abba az állapotba, hogy ideje hazamenni. Többen is arról meséltek, eddig vagy gyalog, vagy szülői segítséggel, vagy taxival mentek haza a hétvégi bulik után. Úgy vélték a fiatalok, hogy ezzel a mostani megoldással mindenki nyer.

A Demokratikus Koalíció három önkormányzati képviselőjének – Kardos Irén, Berkesi Ottó és Binszki József – kezdeményezésére indultak el a hétvégén az éjszakai buszjáratok – a gyermekek védelmében. A hír gyorsan bejárta a Facebookot, talán ennek is köszönhető, hogy több mint százan várták szombaton és vasárnap a hajnali járatokat. A kezdeményezésről Binszki József elmondta, az éjszakai buszjáratok beindításáról a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága döntött, a költségeket a város állja. Az autóbuszjáratokra jeggyel és helyi buszjáratokra érvényes bérlettel lehet felszállni. A biztonságra mindegyik buszon őrök vigyáztak.

Segesvári Csaba, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: Segesvári Csaba, delmagyar.hu