Idén is közel 2000 szőregi rózsatövet osztott szét Mészáros Tamás Tarján városrész önkormányzati képviselője. Ahogy tavaly, most szombaton is nagy volt az érdeklődés, sokan vitték haza a növényeket. Az osztásban Botka László polgármester is tevékenyen részt vállalt.

Két helyszínen, az Olajbányász téren, valamint a József Attila sugárút és Retek utca sarkán várta Mészáros Tamás önkormányzati képviselő és Szabó Sándor országgyűlési képviselő, valamint közel 2000 rózsatő a helyi lakosokat. Az ötlet még tavaly fogalmazódott meg, hogy a hungarikummá nyilvánított szőregi rózsával díszítsék a városrész utcáit, tereit.

Már kezdésre nagyon sokan érkeztek a felállított sátorhoz, amely alatt már sorakoztak a rózsatövek. A kezdés után nem sokkal Botka László polgármester is megérkezett, aki azonnal beállt segíteni az osztásba. Közben mindenkihez volt pár szava, volt akivel a rózsákról, volt akivel Szegedről, és volt olyan is, akivel országos politikáról váltott szót.

Már tavaly is hatalmas sikere volt a kezdeményezésnek, valamennyi tő gazdára talált. Mindenki szereti a szépet és a szőregi rózsánál nincs szebb – mondta Mészáros Tamás, aki hozzátette most piros, fehér, sárga és rózsaszín virágok kerülnek kiosztásra.

Az ültetéshez segítséget is kaptak a lakosok, egy szórólapon számos jó tanácsot olvashattak annak érdekében, hogy a tövek megeredjenek és tavasszal szebbnél szebb virágok díszítsék Tarjánt.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő elmondta, az akció két szempontból is fontos. Az egyik, hogy lokálpatriótaként szőregi rózsákat osztanak, a másik pedig, hogy az emberek szépítsék, ápolják környezetüket. A környék lakói igénylik az akciót, minden alkalommal nagyon sokan visznek el növényeket – tette hozzá a képviselő, aki kiemelte, a sok-sok rózsa szépíteni fogja a városrészt és még élhetőbb környezetet teremt majd.

Ács Tiborné elmondta, már tavaly is vitt töveket, amelyek nagyrésze meg is eredt és tavasszal gyönyörűek voltak. Éppen ezért idén is vitt néhány tövet, amelye közül párat a kertjébe ültet el, mert nagyon sokat van ott a család és szeretné, hogy szép legyen a környezet. Tavaly rózsaszínt és sárga töveket vitt, idén pirosra és fehérre esett a választása.

szeged.hu

A SzegedTV tudósítása

http://nrw.vtvszeged.hu/ftp/video2017/171030_hir_rozsaosztas.mpg.mp4

szoreg.hu képtár