Az államtól a sportpark teljes költségét, a futókörökének a felét lehet igényelni. A testület a fejlesztéshez 22 millió forint önrészt hagyott jóvá, ebből a futópályák 17,8 millió forintba kerülnek.

A lehető legtöbb, tíz sportparkra pályázik pénzt az önkormányzat a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Programban. Erről határozott szerdán a közgyűlés pénzügyi bizottsága. Az államtól a sportpark teljes költségét, a futókörökének a felét lehet igényelni. A testület a fejlesztéshez 22 millió forint önrészt hagyott jóvá, ebből a futópályák 17,8 millió forintba kerülnek.

A tervekben az szerepel, hogy a dorozsmai Dianovszky téren, az újrókusi Nyitra utcában, a makkosházi Gyöngyvirág utcában, a baktói Balatoni utcában, a felsővárosi Pille utcában, az újszegedi Fő fasoron, a szőregi Monti parkban, illetve a szentmihályi Verbéna és Bazsalikom utca találkozásnál lesz 150 négyzetméteres gumiburkolatú szabadtéri edzőterem 15 eszközzel. Ilyet terveznek a tápai Dobi és Halas utcánál, valamint a Deák-gimnázium elé is, de ezek a kiegészülnek egy-egy 400 méteres rekortán borítású futópályával is.

delmagyar.hu

Borítókép: Illustráció. Forrás: palyazatihirek.eu