2005/2006-os tanév óta osztják ki a támogatást.

– Péter Lászlóné Lakatos Aranka emlékére alapítványt hozott létre férje, Péter László irodalomtörténész professzor, Szeged díszpolgára. Minden évben Aranka-napon anyagi támogatást kap a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola egy vagy két végzős tanulója, akik kiemelkedő eredménnyel zárják tanulmányaikat. Ezzel a nemes gesztussal szeretnénk megkönnyebbíteni jó képességű diákjaink továbbtanulását – mondta lapunknak Hegedűs György kuratóriumi tag. Hozzátette, a 2005/2006-os tanév óta osztják ki a támogatást.

A „nép tanítója”, Péter Lászlóné Lakatos Aranka évtizedeken át tanított Szőregen, elhivatottsága példaként szolgálhat a mai pedagógusok számára.

A Péterné Aranka Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy a mostani támogatottjaik Vörös Izabella 8. a és Horváth Marcell 8. b osztályos tanulók. Osztályfőnökeik Hegedűs György és Bondárné Tóth Villő. Izabella a Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium pedagógia szakán, Marcell pedig az SZTE Gyakorló Gimnázium emelt szintű matematika és fizika szakon szeretne továbbtanulni.

T.A.P., delmagyar.hu

Borítókép: A Péterné Aranka Alapítvány idén is nyújtott támogatást két diáknak. Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

Kapcsolódó anyagok