Tóth Károly önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselők az idén már másodszor hirdettek rózsatőosztást az Északi városrészben. Szombaton délelőtt alig fél óra alatt több mint 800 tő rózsa talált gazdára a városrészben.

Ahogy tavaly, az idén is nagy volt az érdeklődés, sokan vitték haza a töveket, hogy jövőre a panelépületek közötti kiskertekben, zöld növényszigetekben gyönyörkedhessenek majd az itt élők a virágok királynőiben.

– Tavaly született az ötlet, hogy így is segítsük az itt élőket, tegyék még szebbé, még barátságosabbá, zöldebbé a környezetüket. Akárcsak az egynyári virágok, a rózsatövek is nagyon kelendőek – mondta el a helyszínen a városrész önkormányzati képveselője, Tóth Károly, aki mindjárt hozzá is tette, már tervezik, hogy jövő áprilisban ismét osztanak egynyári virágokat az itt lakóknak.

– Több legyet is ütünk egy csapásra ezzel az akcióval. Miközben segítjük az itt élőket, hogy díszítsék a közösségi tereket, közben a hungarikummá nyilvánított szőregi rózsát is népszerűsítjük – mondta el a városatya.

Már a kilencórai kezdés előtt több mint félszázan álltak sorba az Ág utca és Gáspár Zoltán utca által határolt zöldterületen, ahol piros, fehér és rózsaszín rószatövek várták őket.

Tóth Károly nemcsak osztotta a rózsatöveket, de beszédbe is elegyedett az itt élőkkel. Valóságos kis utcai fogadóóra alakult ki a téren.

– Amellett, hogy a panelházak közötti területek egyre szebbek lesznek a virágosztások után, arra is jut idő és alkalom, hogy az itt élőkkel megbeszéljük a városrész aktuális problémáit, örömeit.

Az ültetéshez most segítséget is kaptak az itt lakók, egy szórólapon számos jó tanácsot olvashattak annak érdekében, hogy a tövek megeredjenek és tavasszal szebbnél szebb virágok díszítsék a városrészt.

A rózsatövekre váró Gyaraki Zsuzsanna elmondta, évek óta gondozza, ápolja a Bimbó utcai panelházuk előtti közösségi kiskertet. Ezért is találta jó lehetőségnek, hogy a képviselők által osztott rózsatövekkel tovább díszítse azt mindenki örömére.

A sorban állók többsége hat-nyolc tövet vitt, de így is gyorsan elfogyott a Szőregről ideszállított készlet. Többen úgy köszöntek el, áprilisban megint jönnek: akkor egynyári virágokért.

szeged.hu

szoreg.hu képtár