600 rózsatő talált gazdára pillanatok alatt Makkosházán, a Közösségi Kertnél megrendezett virágosztáson. Idén már hatodik alkalommal szervezte meg az akciót a körzet önkormányzati képviselője, Kozma József.

A borús, esős idő sem riasztotta el a környékbelieket és már a kezdés előtt hosszú sorokban várakoztak arra, hogy elkezdődjön a rózsatövek kiosztása. Kozma József önkormányzati képviselő és segítői gyorsan munkához láttak. Arra nagyon ügyeltek, hogy mindenki legfeljebb 6-8 tövet vigyen el, annak érdekében, minél többeknek jusson a rózsából.

Tóth Imréné, Gizike összesen 8 rózsatövet kapott. „Nem tudom, milyen színűek, majd tavasszal kiderült” – mondta mosolyogva. A töveket már holnap kiülteti, hogy minél hamarabb elkezdjen gyökeresedni és tavasszal gyönyörködhessen majd bennük.

Idén már hatodik alkalommal szervezték meg a városrészben a rózsatőosztást és minden alkalommal nagy sikert aratott. „Nagyon sok előkertet és erkélyt díszítenek ezek a rózsák, a városrész képén meg is látszik az a sok virág, amit szétosztottunk az elmúlt időszakban” – mondta a képviselő.

Ebben az évben 600 rózsatő talált szinte pillanatok alatt gazdára Makkosházán. A növények –ugyanúgy, mint eddig – szőregi termelőktől érkeztek. Ezek a rózsák meghálálják a törődést és a gondoskodást. Szerencsére olyanok viszik el a töveket, akik nem csak szeretik, de gondozzák is azokat, így tavasszal virágba borul majd Makkosháza – tette hozzá Kozma József.

Glumacné Mária örömmel csomagolta be a hat rózsatövet. Elmondta, a kiskertjébe kerülnek a rózsatövek. Hozzátette, imádja a virágokat és nagyon örül a lehetőségnek, hogy a kertjét szőregi virágokkal díszíthesse.

szeged.hu