ősszel felejthetetlen tanulmányi kiránduláson vett részt a Kossuth Lajos Általános Iskola húsz tanulója két tanár kíséretével Londonban – immár nem először.

A hét napos kirándulás során a csoport 5 országban és 6 városban járt. Először Brüsszel csipkéit, csokicsodáit és tereit nézték meg. A csatornán való átkelés után Canterbury városkáját fedezték fel. Innen Greenwichbe mentek, ahol állhattak a világ keleti és nyugati féltekén a 0 fok hosszúsági körön. Megtekintették a Tengerészeti Múzeumot és a királyi csillagvizsgálót.

Londonban a főbb nevezetességeket látogatták meg, de voltak a világ egyik legnagyobb játékáruházában, a Hamley’s-ben is. Kipróbálták a londoni metrót, vonatot. Windsorban egy őrségváltásnak is tanúi lehettek és átsétáltak Eton-be, ahová nem is lenne rossz suliba járni. Az oxfordi öreg iskolák falai és hangulata sem volt semmi. Stradford-Upon-Avon-ben Shakespeare-ről szólt minden. Jártak szülőházában, hallgatták történeteit. Londonban a gyerekek imádtak múzeumba járni. A természet és a tudomány csodáit, híres festményeket eredetiben látni, és a British Museumban a múmiákat csodálni.

A csoportot vezető Gubikné Haraszti Katalin hosszú évek folyamán kialakult kapcsolata révén a gyerekeknek lehetőségük nyílt egy családi ebédmeghívás révén kellemes délutánt eltölteni egy angol háznál.

Összességében nagyon kellemes, élményekkel teli hetük volt. A gyerekek valós helyzetekben tehették próbára eddig megszerzett angol nyelvtudásukat, talpraesettségüket. Ez az igazi vizsga.

A szerencse folytán az angol vendéglátók elfogadták a Kossuth Lajos Általános Iskola meghívását, így a következő héten az iskola vendégül láthatta őket Szőregen. A vendégek közt tisztelhették az angol BBC egyik vezető főmunkatársát és egy jeles zongoraművésznőt, aki tehetségek menedzselésével és koncertszervezéssel foglalkozik Londonban.

Az iskolában találkoztak a 7-8. osztályos tagozatos gyerekekkel, akikkel londoni élményeiket osztották meg és munkájukról beszélgettek.

Ezúton köszönjük a Szőregi Kossuth Magánalapítvány és a Szőregért Alapítvány támogatását, hogy hozzájárultak az út sikeréhez.

Kossuth Lajos Általános Iskola híre nyomán