Ezúttal általános iskolások véleményét kértük a Breki magazinról, a Délmagyarország és a Délvilág új magazinjáról. A szőregi harmadikosok már nagyok: őket elsősorban az origami kötötte le, meg persze az érdekes írások robotokról, rekordokról.

Igen széles korosztályt céloz meg a Délmagyarország és a Délvilág új, havi gyermekmagazinja. A Brekiben az óvodásoktól egészen az általános iskola alsósaiig mindenki találhat érdeklődésének, tudásának megfelelő feladatokat, játékokat és olvasmányokat. Ezúttal a szőregi Kossuth Lajos iskola 3. a osztályosait kértük, mondjanak véleményt a lapról, amelynek első számát természetesen ingyen megkapták – csakúgy, mint a megye többi óvodása, valamint 1–3. osztályosa.

Mint kiderült, kellemesebb feladatot nem is adhattunk volna számukra. A többség egyből az origamioldalra lapozott, és már készültek is a kutyafejek és zsiráfok a Brekiben található leírás alapján. Ezeket büszkén mutatták a gyerekek, miközben már mondták is a véleményüket.

– A feladatok nekünk könnyűek, de a pályázatra készülünk – mesélték. Le kell rajzolni Brekit és Pötyit. Csenge egy tóparton örökíti meg a két barátot, amint bújócskáznak, Bence képén Breki egy nyugágyban fekszik. Virág egy olyan rajzot álmodott, amelyen a kis katica kagylót szed, a béka pedig szörfözik.

A diákok egyből a szívükbe zárták a magazin kabalaállatát, ám gondolatban már ki is bővítették a szereplők körét. Szerintük Breki társasága gyarapodhatna egy szúnyoggal – csak az érdekesség kedvéért, mert az életben ugyebár az elesége lenne. Vagy egy gólyával, mert az meg az ellensége.

A harmadikos diákok számára a leghasznosabb oldal az Ez aztán a rekord! volt, amelyből megtudhatták például, hol található a legnagyobb akvárium, mekkora a legkisebb ló, vagy hogy fér bele egy elefánt egy szappanbuborékba. A fiúk természetesen elmélyülten böngészték a robotokról szóló írást is, a lányok pedig angoltudásukat tesztelgették Helen Doron oldalán. Egy biztos: tanáruknak ismét nehéz volt rávennie őket, hogy a következő órán már a matekleckét, és ne a Brekit lapozgassák.

delmagyar.hu