Az V. Szőregi Rózsaünnep szervezőbizottsága és a Szőregi Rózsa Alapítvány pályázatot hirdetett „Szőreg legszebb előkertje” címmel.

A Rózsaünnep alkalmával – hagyományosan – a szervezőbizottság pályázatot hirdetett a legszebb előkert cím elnyerésére. Szőreg többszáz színpompás, gondozott előkertje közül a legszebbek kiválasztásában Kádár Gyöngyi és Balogh László kertészmérnökök segítkeztek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre az V. Rózsaünnep megnyitója alkalmával került sor. A díjazottakat a színpadon köszöntötte Újhelyi Istvány országgyűlési képviselő, dr. Botka László polgármester valamint a Szőregi Rózsa Alapítvány kuratóriuma.

Szőreg legszebb előkertje – I. helyezett: Szőreg, Zsálya u. 12.
Szépen ápolt, gondozott közterület és előkert., egységben az épület parkosításával. Szakszerűen, fantázia dúsan ültetett virágzó egynyári és évelő növények tömege. Az útmenti árok különösen szellemes módon van növényekkel telepítve.

Szőreg legszebb előkertje – II. helyezett: Szőreg, Játcint u. 50.
Szépen gondozott, sok faj és fajta növénnyel beültetett kis zöldfelület. Egyedi ültetéssel feltűnően jól alkalmazkodik a helyi adottságokhoz (viszonylag szűk hely, saroktelek, árokpart).

Szőreg legszebb előkertje – III. helyezett: Szőreg, Mályva u. 27.

Az előkert, a belsőkert és a közterület gondozott, harmonikus egészet képez. Tervszerűen, jó érzékkel telepített növényzet. Ritka jó példa az előrelátással telepített, folyamatosan gondozott állományra.

Szőreg legszebb előkertje – Különdíj: Szőreg, Hősök tere 10.
Az elmúlt évek óta folyamatosan gondozott, javult és szépen bővített zöldfelület. A közületek-vállalkozások számára jó példát mutat.

A szoreg.hu ezúton is gratulál minden díjatottnak!