A szegedi városrészek közül elsőként Szőregnek készült el a hivatalos honlapja.

Szőreg értékeiről, nevezetességeiről, az itt élők mindennapjairól már a világhálón is olvashatnak az érdeklődők. A szegedi városrészek közül elsőként Szőregnek készült el a hivatalos honlapja.

A http://www.szoreg.hu-t Avramov András és munkatársai szerkesztik. A honlap elsősorban Szőreg nevezetességeit mutatja be, de az a különféle programoknak köszönhetően folyamatosan frissül.

A készítők fölvették a kapcsolatot a vársrész ismertebb lakóival, így Szőreg jelene mellett a régi hagyományok, egykori történések is megelevenednek az internetes oldalakon.

– Egy hónapja látható a honlap, de már több pozitív visszajelzést is kaptunk. Írtak már nekünk Szlovéniában, Svájcban és Angliában élő magyarok, hogy érdekli őket a városrész. Az információk mellett arra is jó szolgálatot tesz a honlap, hogy ennek segyítségével napi kapcsolatban lehetnek a választók a képviselőkkel.

Újhelyi István szerint a honlap segíthet a különféle vállalkozások idetelepülésében, valamint turisták érdeklődését is fölkeltheti. Az országgyűlési képviselőnek sikerült kormányzati forrást elérnie, így a közeljövőben Szőregen megindulhat ingyenes számítógépes, internetes szolgáltatás is.

Délmagyarország, 2002. december 31.
Szőregélő, 2003. január 10.