A szegedi önkormányzat ebben az évben 3500 karácsonyi csomagot állított össze a támogatásra pályázó rászoruló családoknak. Szőregen Avramov András, a körzet önkormányzati képviselője 114 csomagot osztott ki a Faluházban.

Idén 3500 szegedi igényelt ünnepi támogatást az önkormányzattól. A város minden pályázónak elkészítette a karácsonyi ajándékcsomagot, amelyet a lakóhelyükhöz legközelebbi közintézményben vehetnek át a rászorulók.

Avramov András, Szőreg önkormányzati képviselője hétfőn 14 órától osztott karácsonyi csomagot az igénylők számára a Faluházban.

– Szeged szerte összesen 3500 csomagot oszt ki az önkormányzat. Az idén pályázni kellett a támogatásra, tavalyhoz képest másfélszer annyian igényelték meg. Szőregen tavaly 79 csomagot osztottunk ki, idén 114 fő jelentkezett. Azt látjuk, hogy ebben a gazdasági helyzetben egyre több embernek van szüksége segítségre és nagyon örülünk annak, hogy minden pályázónak segíteni tudtunk egy-egy tartós élelmiszerekből álló karácsonyi csomaggal – mondta Avramov András.

Az önkormányzat által összeállított ajándékcsomagokba főleg alapvető élelmiszerek kerültek: cukor, olaj, konzervek, füstölt kolbász, mazsola, mák, száraz tészta, szaloncukor, kávé, tea, szörp, ételízesítő, kakaópor, egy csomag szalvéta és egy kis háztartási keksz. Ezekhez egy kis ajándékkártyát is tettek, a szegedi önkormányzat ezzel is kellemes karácsonyi ünnepeket kívánt a csomag tulajdonosának.

– Minden segítség számít. A mi korosztályunk, akik alacsony bérezéssel indultunk, egész életünkben dolgoztunk aztán pénz nélkül maradtunk. Köszönjük szépen, jó Szegedhez tartozni. Minden téren sokat adnak – mondta egy sorban álló nyugdíjas lakos.

– Az az igazság, hogy a százezres nyugdíjból nem sokáig futja sajnos – tette hozzá egy nyugdíjas asszony, aki szerint a csomag tartalma egy bő hónapig is elég lesz.

Amennyiben a csomag tartalmát a boltban vásárolták volna meg a rászorulók, akkor több mint 10 ezer forintot kellett volna fizetniük érte.

A pályázók többsége nagycsaládos, rokkant-, vagy kisnyugdíjas. A 3500 karácsonyi ajándék csomagra 30 millió forintot fordított Szeged.

Ancsin Zsuzsanna, szeged.hu

Borítókép: Fotó: Iványi Aurél, szeged.hu

szoreg.hu képtár