Közel 200 szőregi vett részt hétvégén ingyenes orvosi szűrővizsgálatokon – a Szőregért Alapítvány szervezte és támogatta az „egészségakciót”.

Általában 200-250 ember szokott megjelenni a szőregi rendelőben, ahol lehetőség van vérnyomásmérés mellett, bőrgyógyászati, szemészeti, reumatológiai, urulógiai és nőgyógyászati szűrésre is. „Minden évben nagyon népszerű ez a szűrővizsgálat, ezért is kérem a helyieket, hogy adójuk egy százalékával támogassák a szervezetet, hogy a jövőben is tudjanak tenni a helyi lakosok egészségmegőrzésért” – mondta el portálunknak Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő.

„Amikor hét évvel ezelőtt elkezdtük, még csak a mi alapítványunk létezett, azóta már 17 alapítvány kötődik Szőreghez” – tudtuk meg a Szőregért Alapítvány elnökétől Fogas Lászlótól. „Ma már a támogatások megoszlanak, ezért mi úgy döntöttünk, hogy az egészségmegőrzés lesz az egyik kiemelt profilunk, így szervezzük meg minden évben ezt a szűrővizsgálatot a helyieknek, amire mindig nagy számban jelentkeznek, szűrővizsgálatonként 40-50 fő, idén összesen 150-200 ember vett részt az eseményen. A visszajelzésekből ráadásul tudjuk azt is, hogy több eseteben sikerült betegségeket korai szakaszban diagnosztizálni. Ami külön öröm számomra, hogy a női rákszűrés mellett a férfiaknál az urulógiai vizsgálatokra is túljelentkezés van minden évben. A hölgyeket a Vasas Szent Péter utcai rendelőbe szállítja az alapítvány egy kisbusszal” – hangsúlyozta hozzátéve, hogy az évi szűrővizsgálat szervezése mellett az alapítvány társadalmi munkával támogat még több szőregi rendezvényt is.

A Szőregért Alapítvány adószáma: 19085768-1-06, számlaszáma: 57400011-10105515.

Dobó Csaba, szegedma.hu