Az „Áloműző Kamaravarázs” negyedik előadását tartották meg a Tömörkény István Művelődési Házban 2014. április 10-én. A koncertsorozat célja, hogy megismertesse és megszerettesse az óvodás korú gyermekekkel a komolyzenét.

A három állandó tag, Vizsolyi Lívia fagott művész, Varga Laura fuvolaművész és Taletovics Milán énekművész a mai előadásra magával hozta Tuzson Edinát is, aki brácsa-, illetve hegedű játékával kápráztatta el a Magyar utcai és a Szerb utcai óvodásokat és az óvó néniket. A gyerekek mindig nagy örömmel érkeznek az előadásokra, ahol természetesen nem csak a nagy klasszikusoktól hallhatnak zenei darabokat, hanem kicsit viccesebb, tréfásabb dalok is elhangzanak. Az előadók mindig igyekeznek bevonni a gyerekeket is: például együtt énekelnek, bemutatják nekik a hangszereket és próbálják őket tanítani – a rendezvény sorozat nagy sikerét, és a gyerekek aktivitását bizonyítja, hogy ez minden alkalommal sikerül is.

Rózsavölgyi József Fidesz-KDNP-s képviselő urat kérdeztük a programsorozatról: „Nagyon fontos, hogy már kisgyermekkorban megismertessük, és ami a legfontosabb, hogy megszerettessük a komolyzenét a gyerekekkel. Örülök Ágó Rita igazgatónő kezdeményezésének, és az óvodák közreműködésének, illetve köszönöm a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek, hogy időről időre megismertetik az óvodásokkal a kultúra ezen szeletét. Reméljük, hogy a későbbiekben is ilyen nagyfokú érdeklődés övezi majd az előadásokat, és hagyományt tudunk teremteni a koncertsorozatból, hiszen elsősorban azokból lesznek a jövő színház és hangverseny látogatói, akik már ilyen fiatalon nyitottak a komolyzenére.”

szegedma.hu