Soha nem látott tömeg látogatott ki a hosszú hétvégén a Szőregi Majális színes programjaira.

Fotó: szegedma.hu

Fotó: szegedma.hu

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték Szőregen a Majálist, a Tömörkény István Művelődési Ház szervezésében. Helyszínül a nemrégiben elkészült műfüves kispálya és a sportpálya szolgált, melyen már reggel nyolckor gyülekeztek a főzőverseny résztvevői. Nehéz dolga volt a háromtagú zsűrinek (Lakatos Lajos, Bagi Ádám és Mihók Tamás), hiszen soha ennyien még nem jelentkeztek a főzőversenyre. Végül a Szőregi Gazdakör őzgulyását díjazták aranyéremmel, Csabai Róbert marhapörköltje ezüstérmes lett, míg a bronzot a Szőregi Rákóczi Öregfiúk csapatának birkapörköltje kapta. A versenyzők számára a húst idén is Rózsavölgyi József, a városrész önkormányzati képviselője biztosította.

Először került sor a „Mozdulj Szőreg” elnevezésű programra, melynek keretében rövid bemutatót tartottak tevékenységükről a művelődési ház tánccal, mozgással foglalkozó klubjai. A közönség láthatott zumba koreográfiát, és bemutatkozott a gerinctorna klub is. Nagy sikerrel szerepeltek a Magyar utcai óvodások, a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai pedig énekkel, tánccal, aerobik bemutatóval szórakoztatták a közönséget.

A rendszeres testmozgás fontosságát hangsúlyozó program mellett megrendezésre került az „I. Szőregi Futóverseny” is, melyre a legnagyobb örömünkre a felnőttek mellett nagyon sok kisgyermek jelentkezett. A távot mindenki sikeresen teljesítette, az első három helyezettet ajándék kupával díjazták. Kisgyermekes családok is kilátogattak a rendezvényre, közülük jó néhányan neveztek a családi vetélkedőkre, ahol különböző ügyességi feladatokat, játékos feladványokat kellett teljesítenie a vállalkozó kedvű családoknak, a legjobban teljesítők ajándék sportszerekkel gazdagodtak.

A rendkívül népszerű tizenegyesrúgó verseny mellett az érdeklődők a „Rúzsa Sándor az alföldi betyár” című zenés bábelőadást is megtekinthették az Aranygyapjú társulat interaktív előadásában, melyen felnőttek és gyermekek egyaránt vidáman szórakoztak. Szerencsére az időjárás is kedvezett a majálisozóknak, így nagyon jó hangulatban telhetett el 2014-ben május elseje.Borítókép: Fotó: szegedma.hu